Лешник

Лешник – Лешниците содржат витамини, минерали, протеини, растителни влакна и здрави масти. Лешниците обезбедуваат многу здравствени придобивки и се доволно добри за заслужно да бидат вклучени во секојдневната исхрана.

Лешниците содржат фитохемикалии, вклучувајќи проантхоцианидини, кверцетин и кеампхерол. Овие проантхоцианидини припаѓаат на групата наречена флавоноиди. Флавоноидите го подржуваат здравјето на мозокот, ја подобруваат циркулацијата и ги намалуваат симптомите поврзани со алергии.

Лешниците содржат здрави масти кои можат да го заштитат здравјето на срцето. Конкретно, тие се богати со здрава полинезаситени и мононезаситени масти. Ние ги имаме во понуда во рефус од 10кг/пакет.