Орев

Орев – оревот е еден од ретките плодови кои содржат омега 6 масни киселини кои му се потребни на нашето тело. Исто така, придонесуваат и за зајакнување на имунитетот.

Помагаат при регулирање на телесната тежина и го чуваат здравјето на коските.Конзумирањето на ореви придонесува за релаксација,опуштање и подобра концентрација. Богати се со алфа-линоленска киселина и го штитат организмот од стрес.

Благотворно делува врз желудникот и ја зајакнува крвта. Со редовна консумација го подига нивото на добриот холестерол во крвта, го поттикнува помнењето и претставува идеална храна за мозокот.