Свежа лисичарка

Свежа лисичарка – овој вид печурка со златно-жолта боја се собира во шумски предели.  Препознатлива  е по шапката на која има ребра во вид на брановидни жилички со заоблени врвови. Може да се конзумира свежо приготвена на малку маслиново масло и лук. Се чува на одржување во ладилник.