Свеж смрчак

Свеж смрчак – скап вид на печурка, ретко достапна во природата. Препознатлив вкус и изглед во однос на останатите видови печурки поради површината на шапката која наликува на саќе. Може да се приготвува со друга храна или да се конзумира како оброк. Да се чува на одржување во ладилник.

Преработката се врши во строго контролирани услови, се применува седум степен надзор на квалитет и рачно селектирање.