Сува јајчарка

Сува јајчарка – во ваква состојба може да се конзумира подолг период бидејќи ги задржуваат хранливите состојки и природната арома. Може да се користат како додаток во повеќе видови рецепти. Да се чува на температура од -5°C до 0°C.